Spela på trav

Att spela på hästar har länge varit populärt i Sverige och det största och mest kända spelet är V75 där spelaren ska tippa på vilken häst som vinner i sju olika lopp. För att spela på trav går man antingen in på atg.se eller sitt lokala spelombud.

Precis som fotboll och andra sporter så erbjuder även travet möjligheten att tippa på vilken häst man tror ska vinna loppet. Att spela på trav är något som varit populärt i Sverige sedan många år tillbaka och nu för tiden finns det ett gäng olika spel att spela på.

V75 är det största spelet i Sverige och arrangeras varje lördag runt 14.30 och flyttas runt mellan olika banor runt om i landet. Spelet går ut på att tippa vilken häst som vinner i sju förutbestämda lopp. Vinner gör man om man fått minst 5 rätt.

V64 är ett mindre lopp än V75 som körs på Solvalla varje onsdag, här gäller det istället att tippa 6 olika lopp, vinner gör man om man har minst 4 rätt.

V65 är precis som V64, även här tippar man 6 förutbestämda lopp enda skillnaden är att man vinner om man har 5 och 6 rätt. Loppet körs varje dag förutom de dagar då det är V64 och V75.

Är man ny och relativt okunnig om trav men fortfarande är intresserad av att spela så finns det hjälpmedel. Ett lysande exempel på detta är ATG:s egna spelsystem Harry Boy. Du väljer själv vilket belopp du ska spela för och sedan hjälper Harry dig att välja vilka hästar du ska tippa på. Ett annat spelsystem är Spik Harry som fungerar på samma sätt fast här har du chansen att välja 2-3 spikar som du tror har chans att vinna sina lopp. Ett tips är att spela på hästar som har högre odds men fortfarande chans att vinna. Precis som andra spel fungerar travet på samma sätt när det gäller utdelning av vinsten. Den fördelas proportionellt mot insatsen men fördelas även mellan de som fått alla rätt. Vilket gör att om man tippar på alla favoriter så kommer förmodligen majoriteten av spelarna göra samma sak. Det gör att om man vinner så får man dela vinsten med flera. Satsar man däremot på ett par hästar som har högre odds så är man färre som delar på vinsten om man väl vinner.

Som du ser så finns det många olika sätt att spela på och det bästa är att hitta ett sätt som passar sin plånbok och personlighet.

När man väl blivit varm i kläderna finns det olika varianter av spel som kryddar spänningen lite extra. Ett sådant spel är Raketen som går ut på att man spelar på hur en häst kommer placera sig i flera lopp. Pengarna man satsar multipliceras med oddset hästen har för varje lopp för att sedan föras över som ny insats till nästa lopp. Desto fler lopp du spelar på desto större blir vinsten om du prickar alla rätt. Missar man ett lopp så är spelet över.

Dock rekommenderas det att man har tippat några gånger innan man ger dig på sådana speltyper. Men för den som är lite mer erfaren kan det vara kul att krydda spelandet med en raket någon gång ibland.