Lotto

Ett av de absolut vanligaste sätten att spela andelsspel är att spela på lotto. Det finns en rad olika lottospel men de gå oftast ut på samma sak, att gissa rätt på vilka nummer som dras i en slumpmässig dragning, antingen i tv eller på nätet.

Välja bra lottospel kunde varit enklare

Har man aldrig spelat på lotto innan så kan det kännas som en djungel av olika spelrader och erbjudanden som man kan lägga till för att öka sin chans att vinna drömvinsten. Gemensamt för alla lottospel är att det är slumpen som avgör och det gör att man inte behöver vara särskilt insatt i spelet utan det räcker att välja några nummer som man tror på och eftersom det är slumpen som avgör kan man välja vilka nummer som helst.

Vill man få en bättre effekt av sitt spelande kan man vända sig till sitt spelombud och fråga om de erbjuder andelsspel. Det betyder att man går ihop med andra spelare för att på så sätt skapa en slagkraftigare spelrad som ökar chansen att vinna. Vinsten brukar delas ut enligt den insats man bidragit med. Det vill säga har man satsat 100 kr på en spelrad som är värd totalt 1000 kr får man en tiondel av vinsten.

Fördelar med lottospel

En stor fördel med lotto är att man kan spela för så mycket man vill. Eftersom det finns ett så stort utbud så kan man alltid hitta ett lottospel som passar just sin plånbok. De flesta spel börjar med bara några kronor per rad till flera hundra kronor. Men insatsen är som sagt oftast proportionerlig med vinsten vilket gör att om man satsar mer så vinner man också mer. Men olika personer har olika spelstilar, man kan antingen spela ofta med små summor och vinna oftare eller så spelar man mer sällan men med större insats och när man vinner så får man högre utdelning.

Svenska Spel vs Online lotto

I Sverige har Svenska Spel länge varit den ledande aktören inom lotto men allt eftersom internet breder ut sig har fler och fler utländska företag börjat erbjuda lotto online vilket gör att det idag går att spela lotto både på nätet och genom spelombud.

När man ska börja spela lotto online är det viktigt att vara kritisk och granska företaget bakom hemsidan man ska spela på. Anledningen att man gör det är att försäkra sig om att det är ett seriöst företag som betalar ut eventuella vinster.

En fördel med att spela online är att konkurrensen mellan företagen som erbjuder lotto har ökat de senaste åren. Det har resulterat i att de tävlar med varandra för att locka till sig nya spelare, något som man kan utnyttja som ny spelare.

Ta ansvar

Här i Sverige så har vi spelat lotto sedan år 1980. Vi är många som kommer ihåg sportprofilen Jan Gunnar Björklund som satt på en elefant med stora banderoller som reklamerade för det nya spelet. Lotto fick en flygande start här i Sverige och detta spel som faktiskt har spelats i många hundra år på andra ställen i världen blev lika populärt här.

Lotto har gjort många svenskar till miljonär. Och den tv-sända dragningen var innan internet gjorde inträde i våra liv veckans höjdpunkt för många. Lotto är ett spel om pengar som så många andra spel och det är lika viktigt här att begränsa spelandet om ekonomin inte tillåter det. Och visst, oddsen att vinna ökar ju fler rader man lämnar in, men det är inte så smart om man inte har råd. Man kan fort komma in i en ond cirkel och spela mer för att försöka ta igen förlorade pengar och det är det sista man vill göra.

En trevlig sak som man kan göra för att ha större chans att vinna är att tippa tillsammans med kompisar eller gå ihop några stycken på jobbet. Många butiker har också rader man kan köpa sig in i och ju fler som spelar tillsammans desto större chans att vinna.